Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след гумаджийница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след гумаджийница

Здравейте колеги. Днес ходих да ми сложат летните гуми. Не успяхме да съберем пари да си вземем втори комплект джанти и махнахме зимните и на тяхно място сложитхе летните гуми. Но след това ми направи впечатление, че като си сложа крака да натискам педалите има нещо изпъкнало. Погледнах под колата и видях, че където е бил крика, кората е изкривена и хлътнала навътре. Освен това на задната дясна гума като натисна по - силно спирачката нещо стърже. И на всичко отгоре джантите бяха надрани.
    За стърженето на гумата предполагам ще трябва да я закарам да я видят от какво е. Но ако може да ми кажете тази кора от долу може ли да се изправи някак, аз пробвах да махна мокета да видя какво има от долу, защото като натисна е меко, но не можах.
    Ще съм благодарен ако ми дадете някакви съвети.
    sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

За шума вероятно да е от незалепена добре тежест или по голяма като размер която опира в спирачния апарат,възможно е,ако си с джанти 15цола наречените тел.шайба.
    Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

За хлътналото под колата за съжаление само тенекиджия може да ти помогне. Според мен трябва да им потърсиш сметка на тия скапаняци за случилото се. Също така, добре е да напишеш коя е гумаджийницата и къде се намира, за да не се набута и някой друг колега.
      Last edited by Galeano; d.m.y г., 21:09.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Гумаджийницата се намира в Борово на Тодор Каблешков. Гледам доста коли ходят там, но явно аз не съм имал късмет. На тенекеджия да ида, но как да махна мокета за да може да се изчука?
        sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от KRASKO Покажи съобщение
          Гумаджийницата се намира в Борово на Тодор Каблешков. Гледам доста коли ходят там, но явно аз не съм имал късмет. На тенекеджия да ида, но как да махна мокета за да може да се изчука?
          Не да се изчука колега. Да се изкърпи. Вероятно е гнилоч.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Давам един много бърз и скорошен проблем от преди няколко часа . Слагат ми новите джанти , тръгвам да слизам от подемника и хоп.. не мога да помръдна. Оказа се , че болтовете дошли по-дълги на предните главини. Скасиха ги с по 2 мм и готово. Но докато ми ги сваляха тези 2 мм , направиха няколко опита и имаше едно стържене , от болта в главината. Направи си извода.
            Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
            Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Не да се изчука колега. Да се изкърпи. Вероятно е гнилоч.
              Не е задължително да е изгнила за да хлътне. Просто повдигача е поставен не там където трябва.
              Иначе на некадърните гумаджии специалитета е да навиват болтовете директно с пистолета като "самонарезни види". По тази причина сменях главина.
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

А дали да я закарам пак там да я видят гумата или да я закарам на друго място. Къде могат да ми я оправят?
                sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Снимах тежестите къде са поставени. Само на задната дясна, където стърже тежестите са сложени на различно място. Дали може от това да е проблема?

sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от KRASKO Покажи съобщение
                    Снимах тежестите къде са поставени. Само на задната дясна, където стърже тежестите са сложени на различно място. Дали може от това да е проблема?

На задните гуми не могат да трият тежести там разстоянието между апарата и джантата е голямо докато при предните не е така триенето е другаде вдигни колата на крик и завърти за да видиш къде опира.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Колега я си провери колелото от кадето идва този стържещ звук да не би да ти е влезло камаче м/у диска и предпазителя,малко не възможно но факт на два пати ми се е случвало?
                      Побутай малко ламарината зад диска и ако има нещо заседнало ще си падне.
                      156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                      KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                      Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                      Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

на мен също ми беше влязло камъче между апарата и ламарината ,пробваи там
                        фен

Comment

Виж дали не ти опира диска в ламарината.На 156 се кривят в горната част.
                          sigpic
                          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

и аз вчера смених гумите с летни и сега се чува един странен звук от самите гуми до сега не беше така непрекъснато шуми дори и на затворени прозорци казаха ми че предните ми гуми били износени от вътре и са сложили 130гр тежест от това може ли да се промени и да шумят така
                            sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                            Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Тва да ти огънат така пода е връх на простотията, това значи че бурсука просто е забил крика отдолу, без да го е еня за това - сега изправянето и изкърпването е ебаси противната работа....
                              Гумаджийницата се намира в Борово на Тодор Каблешков - никой да не ходи там битте....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X